- A mirelit zöldségeket egyszer már hőkezelték. Ezért mindig forrásban lévő vízbe tegyük, így nem megy szét.
- Vagdaltat is lehet mélyhűteni, a húspogácsák közé alufóliát tegyünk, így nem ragadnak össze. Felhasználáskor kiolvasztás nélkül tegyük a forró zsiradékba és fedő alatt süssük.
- Ha szárnyasokat akarunk mélyhűteni, célszerű feldarabolni és fajtánként külön-külön csomagolni, csak azt hagyjuk egészben, amit majd egészben akarunk megsütni. Pl.: grillcsirke, kacsasült.
- A felengedett húsokat mindig alaposan csöpögtessük le, papírszalvétával alaposan töröljük le, mert ha túlságosan nedves marad, spriccelni fog a zsiradék, amiben kisütjük.
- Érdemes fűszernövényeket (petrezselyemzöld, zeller, tárkonylevél) nagyobb mennyiségben lefagyasztani, mert így mindig kéznél van, ha szükség van rá. Mosás után leitatjuk a vizet, apróra vágjuk a leveleket és nylon zacskóba, vagy dobozokba rakjuk. Felhasználáskor - felengedés nélkül - levágunk belőle egy darabot, a többit pedig visszatesszük a fagyasztóba. Finomra vágott vöröshagymával is megtehetjük ugyanezt.
Finomságokat keresgél
vasárnap, augusztus 9
Mirelit tudnivalók
A lefagyasztott termékek közel egy évig megőrzik vitamin , és tápanyag tartalmukat. Érdemes tehát "jól betárolni" télre.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ez is nagyon klassz! Még több ilyet!:-)
Igyekezni fogok!
Megjegyzés küldése