Finomságokat keresgél

hétfő, augusztus 10

Vegyes káposzta saláta

Ez az egyik kedvenc salátánk. Nyáron mindig tartok a hűtőben. Finom húsokhoz, de csak úgy rágcsálni is jó.

Kb. 1 kg-os káposztát vékony csíkokra vágok. Leforrázom, jól megsózom. Míg a víz kihűl, benne hagyom a káposztát.
Közben elkészítem a többi hozzávalót:
  • Kb. 1l vízből ecetes, cukros levet készítek.
  • Apró csíkokra vágok 3-4 paprikát (zöldet, pirosat) és 2 fej hagymát.
A káposztát leszűröm, összekeverem a hagymával és a paprikával, majd leöntöm az ecetes lével.

Hűtőben összeérlelem.


1 megjegyzés:

Cicurka írta...

Ki fogom próbálni. Nagyon guszta!