Hozzávalók a vizes piskótához:
4 tojás sárgája
4 tojás fehérje felverve,
4 evőkanál víz,
20 dkg kristálycukor,
20 dkg liszt,
1 sütőpor
Krém:
3 dl tej
1 db epres pudingpor
15-20 dkg porcukor
15 dkg ráma
A tojások fehérjét kemény habbá verem fel, majd hozzáadom a vizet. Ezzel tovább verem. Lassan hozzákeverem a kristálycukrot, egyenként a tojások sárgáját. Végül belekeverem a lisztet a sütőporral.
Míg sül, elkészítem a krémet. A tejben sűrűre főzöm a pudingot és hagyom kihűlni. A porcukrot a rámával jól kikavarom, majd a pudinggal összevegyítem.
Sütés után megvárom, hogy kihűljön a tészta, majd kettévágom és megtöltöm a krémmel, tetejét megszórom porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése