Hát ez nem egy diétás étel!!! Előre el lehet készíteni és másnap tesszük sütőbe.
Hozzávalók:
Kb. 1kg burgonya
kolbász, de lehet füstölt hús is
néhány szelet szalonna
2 kanál liszt
3 db tojás
3-4 dl tej
só, bors
A burgonyát héjában megfőzzük, karikára vágjuk. A füstölt húst szintén készre főzzük, szeletekre vágjuk. ( Én most füstölt nyúlját használtam - ezt látod a képen) A szalonnát mindkét oldalon bevagdossuk. 3 tojást 2 kanál liszttel jól elkeverünk és felengedjük 3-4 dl tejjel (teljesen híg legyen).
Egy közepes méretű tepsit jól kizsírozunk és a hozzávalókat a következőképpen rétegezzük:
alulra kerül a burgonya, sózva, kicsit borsozva, ráhelyezzük a kolbászt, vagy a füstölt húst, majd rárakjuk a bevagdosott szalonna csíkokat. Legvégül leöntjük a lisztes tejes tojással. Rövid időre sütőbe tesszük, míg összerottyan.
Kb. 1kg burgonya
kolbász, de lehet füstölt hús is
néhány szelet szalonna
2 kanál liszt
3 db tojás
3-4 dl tej
só, bors
A burgonyát héjában megfőzzük, karikára vágjuk. A füstölt húst szintén készre főzzük, szeletekre vágjuk. ( Én most füstölt nyúlját használtam - ezt látod a képen) A szalonnát mindkét oldalon bevagdossuk. 3 tojást 2 kanál liszttel jól elkeverünk és felengedjük 3-4 dl tejjel (teljesen híg legyen).
Egy közepes méretű tepsit jól kizsírozunk és a hozzávalókat a következőképpen rétegezzük:
alulra kerül a burgonya, sózva, kicsit borsozva, ráhelyezzük a kolbászt, vagy a füstölt húst, majd rárakjuk a bevagdosott szalonna csíkokat. Legvégül leöntjük a lisztes tejes tojással. Rövid időre sütőbe tesszük, míg összerottyan.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése