Tegnap őszibarackot tettünk el a barátnőmmel. A piacon, szerintem nagyon jó árban kaptunk gyönyörű barackot 200Ft/kg. 13 kg-ot vettünk, aztán délután munkához láttunk. Félbe vágtuk, megpucoltuk, citromos vízbe raktuk, hogy ne barnuljon meg. Az üvegekbe 4-6 kanál cukrot tettünk, majd a barackot, szép sorban. Végül pedig kidunsztoltuk.
Íme az eredmény, 18 üveg:
Ma reggel fájtak az ujjaim egy kicsit. Na, de ennyi fájdalmat megér ez a finomság!
3 megjegyzés:
Egyszer raktam el őszibarackot télre, még őszig sem bírta ki. :D
Vajon, mi lehetett az oka? Én egyszer savanyúsággal jártam így. Valószínű azért, mert az én kamrám elég meleg.
Ja! Nem elromlott elfogyott. :D
Megjegyzés küldése