Mindenféle palacsinta készítéséhez ugyanazt az alapreceptet használom. Sütéskor csak az első alá kell tenni egy kis olajat, a többihez már nem.
Olajos palacsinta
20 dkg liszt
2 egész tojás
3 dl tej
2dl víz
csipet só
Jól elkeverem a hozzávalókat és utoljára 1/2 dl olajat teszek hozzá.
Ebből az adagból kb. 12 db palacsinta lesz.
További hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
3 db tojás
2 dl tejföl
porcukor
mazsola (jól megmosva)
A tejfölhöz 1 tojássárgát és néhány kanál porcukrot adok.
Az áttört túrót elkeverem 2 tojássárgájával, ízlés szerint porcukrot, vaníliacukrot, citromhéjat, mazsolát és a 3 tojás felvert habját hozzáadom.
Megtöltöm a palacsintákat, majd egy tűzálló tálba teszek egy sor palacsintát és meglocsolom az elkészített tejföllel. Ezt addig folytatom, míg a palacsinta elfogy.
Fóliával letakarom és 10-15 percre a sütőbe rakom.
20 dkg liszt
2 egész tojás
3 dl tej
2dl víz
csipet só
Jól elkeverem a hozzávalókat és utoljára 1/2 dl olajat teszek hozzá.
Ebből az adagból kb. 12 db palacsinta lesz.
További hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
3 db tojás
2 dl tejföl
porcukor
mazsola (jól megmosva)
A tejfölhöz 1 tojássárgát és néhány kanál porcukrot adok.
Az áttört túrót elkeverem 2 tojássárgájával, ízlés szerint porcukrot, vaníliacukrot, citromhéjat, mazsolát és a 3 tojás felvert habját hozzáadom.
Megtöltöm a palacsintákat, majd egy tűzálló tálba teszek egy sor palacsintát és meglocsolom az elkészített tejföllel. Ezt addig folytatom, míg a palacsinta elfogy.
Fóliával letakarom és 10-15 percre a sütőbe rakom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése