Finomságokat keresgél

vasárnap, október 25

Csöröge

A csöröge lehet ropogós és lehet puhább. Ez anyósom receptje a puhább fajta - nagyon finom.


Hozzávalók:

4 tojás sárgája pici só
1/2 sütőpor kicsi cukor 1 pohár tejföl 4 tojás habja annyi liszt amennyit felvesz (kb. 40-45 dkg)
A tojás sárgáját összekeverjük a cukorral, sóval, tejföllel, majd lazán beleforgatjuk a tojások habját. Apránként hozzáadjuk a lisztet. Vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Forró olajban először lefedve, majd fedő nélkül aranysárgára sütjük.


2 megjegyzés:

Cicurka írta...

Imádom a csörögét!:*)
A kérdésedre a választ itt találod:
http://varazskucko.blogspot.com/2009/07/html-kod-beszurasa-blog-bejegyzesbe.html
További kellemes hétvégét!

Kaoka írta...

De régen sütöttem csőrögét. már éppen itt az ideje. :)Nagyon jól néz ki. :)